Tänka sig!

När första snön faller för året är det lika magiskt varje gång. Så fint! ❄
Ta hand om er ❤

Hörselmätning & förkylning

Hej hallå!
Nu var det länge sedan jag skrev igen. Det går upp och ner hela tiden. Vissa dagar mår jag jättebra, andra inte. Har inte skrivit för att jag har känt mig lite nere, så jag har försökt tänka på annat! Ska försöka förklara någon dag framöver.
 
Igår började halsen krångla och idag vaknade jag upp och var inte så pigg. Trött och yrslig och ont i halsen. I måndags började jag med ännu en ny medicin som bryter ner immunförsvaret och hämmar snabb celldelning, så förkylning nu är inte bra för mig.Hoppas bara inte jag får hosta eller feber, för det klarar inte mina lungor av! Vill verkligen få må bra nu!
 
Igår morse var jag till Lycksele lasarett för att kolla mina öron. Har haft problem med "knaster" och att öronen tryckutjämnar av sig själv bara då jag pratar sedan jag blev sjuk, vilket är väldigt irriterande eftersom det knastrar och låter hela tiden. Så min läkare hade skickat remiss för hörselmätning.
 
Det var inget fel på hörseln. Tvärtom. Läkaren sa att jag hörde till den lilla minoritet som hör ovanligt bra. Normalt ska man ligga på 10-20, jag låg på 0, så jag kan då inte skylla på att jag hör dåligt i alla fall! Då handlar det snarare om att jag är ofokuserad! Så det var ju bra!
 
Läkaren berättade iaf att mina trumpeter i öronen är problemet, men det kommer oftast från muskler som inte vill slappna av. När man äter mycket medicin kan slemhinnorna påverkas, särskilt då man fått cellgifter, då kan de göra så trumpeterna öppnar sig då de inte ska. Kan som sagt också bero på muskelspänningar, så han kände på min nacke och kollade i min mun och såg att jag antagligen har stressrelaterade problem. När man varit med om något jobbigt så stressar man och spänner sig mer än vad man tror. Jag som dessutom hatar att vara stilla stressar ganska mycket inombords över massa saker. Hade ganska grov snedbelastning på käkarna då jag nött ner tänderna. Nacken är alltid stel och jag har ofta ont i käkar och huvud, så det är alltså problemet.
 
Nu måste jag förmodligen få bettskena, ska få tid på tandläkarhögskolan för att kolla vad som behöver göras, sedan måste jag tydligen till en sjukgymnast och lära mig avslappning.. Det lät ju lite töntigt tycker jag, men det är bara att lyssna på läkarna, för jag vet att jag stressar alldeles för mycket.
 
Passade på att träffa Anubis igår också över en lunch, mamma följde ju såklart med ❤
Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova länge och bli kvitt de där lilla viruset som vill jäklas!
 
Godnatt och kram på er ❤