Plasmaferes och minipadda!

I natt fick jag sova ungefär 5 timmar, så det var en av de bättre nätterna på över en vecka! Skönt!! Har varit mycket mycket piggare allmänt idag, så det känns bra :) Blodvärdet låg på 88 idag efter blodet igår, så det närmar sig ju 90 i alla fall. Ett bra blodvärde för kvinnor ligger på 120-150, så jag ligger ju fortfarande ganska mycket för lågt, men det beror ju på sjukdomarna jag har. Blodsockret idag var sämre. Allt under 9 är bra, annars kan man ha risk för diabetes. Jag låg på 10.3, det beror främst på de höga doser kortison jag får, så än är det inget farligt. Blodtrycket har varit perfekt hela dagen och pulsen har sänkts från 100-120 till 70-100, så det är också ett plus.
 
Picclinen i armen fungerar bra, lite trög att få in saker i än men det ska gå till sig om några dagar. Är lite öm vid själva ingången där slangen går in i huden och är "trött i armen" men har inte ont. Så det ska också bli bättre när det läkt till sig.
 
Åkte på min 4e PF (plasmaferes/plasmabyte) idag vid 11, jag var den enda patienten på hela dialysavdelningen. Idag skulle jag få mer plasma (7 påsar istället för 4 som jag haft sedan första behandlingen) så det skulle ta lite längre tid, ca 3 timmar! Jag lyssnade på musik och fick sova mesta delen av tiden, så det gick riktigt bra idag. När jag blev väckt då dialysen var klar och kortisondroppet skulle ges så hade mamma och Ronny kommit bara för en stund sedan :)
 
Imorgon ska jag ha "dialysvilodag" för första gången och alla mina ansvariga och inblandade specialister och överläkare ska ha konferens för att bestämma hur de ska gå vidare i mitt fall. Kortisonet kommer att fortsätta ges i så här stora mängder ett bra tag framöver, antibiotikat kommer också att ges ett tag till, dialyserna kommer att bli mer utspridda och vad det pratas om nu kommer en till behandling börjas med för att kunna fortsätta utreda alla dessa sjukdomar. Får som sagt veta mer imorgon. Hoppas att de kommit fram till något!
 
Glömde förresten visa igår att mamma och Ronny hade köpt med sig 2 tröjor till mig!! En vit halvgenomskinlig superfin "Johanna-tröja" som kommer bli en riktigt favorit i garderoben!! Sen en söt lila draperad sak som mamma hade köpt till sig själv på rea men inte ville ha, så då fick jag den också! Blir nog riktigt söt till vanliga jeans typ 😊
 
14.30 var vi i alla fall tillbaka på rummet då dialysen var klar! Då åt jag lite fika eftersom jag missade lunchen och mamma och Ronny hade än en gång med sig presenter till mig! Knasluvor!! Jag blir riktigt bortskämd ❤
 
Först tog de fram ett målarset med olika ritgrejer och ett litet block! Alltid kul att sitta och rita av sig lite, nu när jag inte kan göra så mycket annat! Jag hade dessutom lovat dom att rita ner en figur jag haft i huvudet ett tag nu, så det är den lilla bilden längst ner jag tvärritade nyss. Min ansvariga överläkare (njurspecialist) som heter Emöke är nämligen en mycket söt och rolig liten kvinna. Jag fick upp en bild på en pokemon i huvudet när jag såg henne första gången när jag var som sämst i början på veckan. Så det blev ju en söt liten figur, här har ni den, Emöke aka Emokee! 😂 Hahaha..
 
Men det var inte slut där!
Upp ur en annan påse kom en liten surfplatta! Denver TAC-70073, 7" med android  4.1! 😃
Jag som har tänkt köpa en iPad mini så länge nu, men varit för snål, så det här passade verkligen jättebra! Den duger gott och väl för mig och jag trivs redan med den! 😊
Liten och söt!! 💚
 
Tack tack tack!!❤❤❤ Vet inte hur jag ska kunna återgälda det här, så mycket fint som jag fått under den här tiden. Är så tacksam!
 
En annan rolig grej var att väskan som jag fick av Anubis och Tord igår var som gjord för att den här plattan skulle bo där i! Så bra!! 😊
 
Nu ska jag greja lite med min nya fina minipadda och kanske spela lite Dumma mig, eller något annat kul spel, sen ska jag försöka sova läänge i natt!😊 God natt!

Kommentarer

Bara att kommentera! :)

Namn:
Är du lat?:)

E-postadress: (eller ett meddelande som bara jag ser)

URL/Bloggadress:

Lämna din kommentar här!

Trackback
RSS 2.0