Sjukhusmode!

Somnade vid 01 inatt och blev väckt att kontroll 05.30, försökte somna om men det gick aldrig. Vaknade flera gånger under dom 4 1/2 timmarna dessutom. Hur kan jag inte vilja sova? Hur är det egentligen möjligt.. Men jag är ju van att sova i ett kolsvart rum och INTE just bredvid ett stooort megafönster med vita tunna gardiner, så det kan ju faktiskt vara ännu en orsak till att min hjärna inte vill sova. Känner mig ändå hyfsat "pigg" idag. Sådär "göralöspigg" tror jag.
 
Idag skulle jag iaf börja använda stödstrumporna (klass 1) för första gången, skulle egentligen ha börjat med det redan när jag fick blodpropparna första gången när jag åkte in den 28/5, men det har som aldrig blivit av, tydligen. Jag som åtminstone trodde att jag kunde det här med tajta saker, att jag hade lite kvinna i mig, haha! Tji fick jag, det var komplicerade än vad man kan tro ska ni veta! 😜Att för det första bara komma på åt vilket håll dom skulle vara, vars alla förstärkta platser skulle vara och sen få upp dom dit dom skulle sitta för att sedan jämna ut alla veck! Varmt att få på sig dom och varmt att ha på sig dom! Det ser iaf lite kul ut med små "korvvalkar" lite här och där på benen! 😃 Haha!
 
Har dock för små/korta fötter, så jag får vika upp längst ner. Obekvämt tycker jag men man vänjer sig väl, eller ja, det får jag ju så lov att göra med tanke på att jag om en vecka ska få ännu "hårdare" stödstrumpor (klass 2) som jag ska använda varje dag i ett år helst. 1 år!!  Känns som att jag kommer slarva med det, men man får väl härda ut för hälsans skull.
 
Från och med idag tills på måndag den 22a har jag ingen ny behandling eller något som ska påbörjas. På måndag är jag inbokat på ny lungröntgen, men inget annat innan dess är planerat just nu. Äter nu bara mediciner i form av piller, drickbart och tar inhalationer. Får fortfarande vätskedrivande intravenöst (i blodet) genom piccen och provtagning genom den också såklart, men det är det enda. 
 
Så skönt att få börja vara lite ifred, men ändå riktigt riktigt tråkigt, för vad ska jag göra alla dessa timmar egentligen? Sover 5 och är vaken resten, får ju fortfarande inte strosa runt som jag vill i och med att Cytostatikan inte gått ut ur kroppen än och jag är en risk för andra patienter, jag har dessutom ingen glädje att gå runt själv ändå, då kan jag lika gärna sitta på rummet och prata i telefon, lyssna på musik, spela något spel och så vidare! Jag är "nog frisk" för att egentligen inte behöva vara här, men ändå kan de inte skicka hem mig före jag gjort andra dosen på MabThera-behandlingen, vilket är nästa tisdag eller onsdag.
 
Får i alla fall permission i helgen att fara ut härifrån eftersom "giftet" av cytistatikan då har lämnat kroppen. Så på lördag kommer mamma och Ronnt hit och på söndag hoppas jag få besök av Morgan, Monika & Wim ❤❤❤ Jag får stå ut tills på lördag, hoppas på att Cissi har tid att komma och umgås imorgon och åtminstone gå ner och fika på caféet och surra bort lite tid! 😊
 
Har som sagt bara suttit i mitt lilla rum idag, inget nytt om någonting förutom att min Picc (Perifert inlagd central venkateter) även kallad piccline, har börjat läka där sladden går in i armen, men det är inget farligt, ser bara lite läskigt ut och gör inte ont, är fortfarande bara lite "trött i armen" i allmänhet och bara lite lite öm just där slangen går in.
 
Ska se en film nu och försöka få somna innan 22 ikväll har jag bestämt. Nu när det inte har hänt något nytt idag så jag har något att skriva om här på bloggen hinner jag se en film istället! Andra dagar har ett inlägg tagit ca 2-3 timmar att göra, medan det här bara tog kanske 30 minuter😜 lite skillnad..
 
Jo en sak till har jag att säga!
Istället för den här fula genomskinliga avklippta strumpbit som man får för att ha över picclinen här på sjukan, så har mamma fått en idé!
 
Hon har sytt mig finare som jag kan ha istället! Lite "piccline-mode" alltså! 😊 Så på lördag när dom kommer ska jag få prova fyra stycken hon gjort! Tur man har en kreativ mamma som kan göra vardagen lite mer färgglad och fin ❤
 
Ta hand om er och godnatt!
Kram❤

Kommentarer

Bara att kommentera! :)

Namn:
Är du lat?:)

E-postadress: (eller ett meddelande som bara jag ser)

URL/Bloggadress:

Lämna din kommentar här!

Trackback
RSS 2.0